Yleiset

Kuka kykenee tarkistamaan viemäreiden kunnon?

Markkinoilla pyörii kaikenlaisia myyntimiehiä ja tyrkyttäjiä. Kannattaa aina varmistua, että viemäreiden kuvaajalla tai kuntokartoittajalla on siihen riittävä osaaminen.

Mikä on viemärisukitusten oikea hintataso?

Viemärisukituksen hinta on aina kohdekohtaista. Voidaan kuitenkin yleisellä tasolla sanoa, että omakotitalon viemärisukitus maksaa noin 8000-18000€.

Miten voin varmistua, että viemärit tarvitsevat korjausta?

Oikea viemäriasiantuntija pystyy näyttämään sinulle viemärien kuvauksen yhteydessä kameran näytöltä ongelmakohdat ja erilaiset ratkaisuvaihtoehdot. Usein myyjät tarjoavat suoraan viemärinsukitusta, mutta vaihtoehtoina voi olla hyvin myös painehuuhtelu tai jopa koko viemäriverkon vaihtaminen.

Mikä ero on omakotitalon viemäreiden sukituksella ja kokonaisella viemäriremontilla?

Viemärin sukitus tehdään kokonaan talon rakenteita rikkomatta. Puolestaan perinteinen viemäriremontti tehdään aukaisemalla viemärilinjat näkyviin ja laittamalla tilalle uudet putket. Perinteinen viemäriremontti on noin puolet sukitusta kalliimpi.

Voinko asua kotona viemäriremontin aikana?

Viemärin sukituksen aikana voit jatkaa asunnossasi lähes normaalia elämää.

WC:tä ei voi käyttää, mutta tuomme käyttöösi kuivakäymälän. Tiskiallasta voi käyttää, kun altaaseen laittaa remontin ajaksi vadin. Peseytymisen asiakkaamme hoitavat usein yhteistyökumppaniemme kylpylöissä ja uimahalleissa.

Kauanko viemäreiden sukitus omakotitaloon kestää?

Viemäreiden sukitus kestää noin 4 päivää Viemäritohtorin tekemänä. Voit tämän ajan asua asunnossasi ja elellä likimain normaalia elämää.

Viemäreiden sukitus vai pinnoitus?

Viemäreiden sukitus. Sukitus on pinnoitusta varmempi vaihtoehto, jolla saadaan viemäriin yhtenäinen linja ilman saumakohtia. Myös putki on sukittamalla yhtä paksu joka paikasta ja viemäristä tulee saman paksuinen normaali muoviviemärin seinämän kanssa.

Pinnoitus on lähinnä ensiapua putkistolle, koska niiden kestoikä on noin 10 vuotta. Sukitus puolestaan kestää viemärissä noin 50 vuotta.

Viemärin sukitus hinta per neliö?

Viemärin sukituksen hinta per neliö on vaikea laskea omakotitaloon. Kerrostaloissa sukituksen neliöhinnat ovat noin 150€/m2. Omakotitalojen sukituksissa merkitsevämpää hinnalle on viemärilinjojen pituus sekä haarojen määrä.

Omakotitalon putkiremontti – miten sen teen?

Perinteisesti viemäriremontti tehdään pihasta kaivinkoneella kaivamalla viemäri näkyville ja sisällä timanttilaikalla noin metrin roilon tekemällä viemäreiden ympäriltä. Tällöin wc, keittiö, pesuhuone ja sauna avataan lattioiltaan. 60-70 -luvun taloissa viemärit kulkevat suhteellisen syvällä laatassa, joka tuo haasteita perinteisellä toimintatavalla viemäriremonttia tehdessä. Tällä tavalla tehtynä myös kustannukset ovat noin 50% suuremmat kuin sukitustekniikalla tehtynä.

Sen vuoksi me Viemäritohtorilla teemme ensisijaisesti omakotitalon viemäriremontin sukitustekniikalla.

Onko viemärisukitus turvallinen?

Viemärin sukitus on turvallinen. Aineet, joita siinä käytetään, kovettumisellaan muodostuvat muoviputkeksi eikä ne aiheuta minkäänlaisia terveysriskejä asukkaille.

Miten voin varmistua, että viemärin sukitus onnistui?

Tärkein asia on, että työ on suunniteltu hyvin. Tekijän täytyy selvittää missä on viemäreiden haarakohdat ja miten linjat on aikanaan vedetty.

Mitä materiaalia on viemäriin laitettava sukka?

Käytämme viemärin sukituksessa 4-5,5mm vahvaa huopasukkaa, joka epoksoidaan sitten paikalleen.

Viemärihaarat tehdään uittamalla haarakohtaan viemäriyhdekappale, joka epoksoidaan. Näin viemäriyhteestäkin tulee saumaton.

Milloin viemärin sukitus kannattaa tehdä ja milloin perinteinen putkiremontti on järkevämpi vaihtoehto?

Silloin kun viemärit ovat vielä siinä kunnossa, että ne pystytään sukittamaan, on se järkevämpi vaihtoehto.

Jos valurautaputki on pehmentynyt ja sortunut paikalleen, on viemärinsukitus mahdotonta. Tällöin ei tule kyseeseen kuin perinteinen viemäriremontti, jossa lattiat aukaistaan. Sen vuoksi on tärkeää ennakoida ja sukittaa viemärit ennen kuin ne ovat sortuneet.

Onko perinteisessä putkiremontissa hyötyjä verrattuna viemärin sukitukseen?

Ei ole. Ellei ole kiinteistöä tarkoitus saneerata laajemmin. Jos laatta on jo kostea ja talossa on kosteusvaurio, niin kokonaisen remontin yhteydessä perinteinen viemäriremontti voi olla järkevää.

Onko sukitustekniikalla tehdyssä remontisssa hyötyjä verrattuna perinteiseen viemäriremonttiin?

Sukitusremontin hyötyinä on nopea remontointiaika (alle viikko) ja se ei aiheuta asiakkaille suurta vaivaa remontin aikana. Tuomme remontin ajaksi kuivakäymälän käyttöön. Peseminen ei onnistu, mutta usein asiakkaamme käyvät yhteistyökumppaniemme uimahalleissa tai kylpylöissä peseytymässä.

Mistä voin tietää, että viemärin sukittaja on tarpeeksi pätevä?

Viemärin sukittajan pätevyyden selvittäminen on haastava tehtävä. Kannattaa kysyä, että onko asentajalla kokemusta sukittamisesta tai viemäriremonteista. Asentajan pitäisi kyllä tuntea viemäreihin liittyvä tekniikka hyvin.

Sopiiko viemärin sukitus juuri minun talooni?

Viemärinsukitus sopii taloihin, joissa on muoviviemärit, betoniviemärit tai valurautaviemärit. Eli viemärin sukitus sopii kaikenlaisiin kiinteistöihin.

Viemärin sukitus arveluttaa. Miten voin olla varma, että se kestää? Onko asiaa tutkittu?

VTT on tutkinut viemärinsukitusmenetelmää ja todennut, että oikein tehty viemärin sukitus kestää noin 50 vuotta.

Minkälaisia kiinteistöjä viemäritohtori sukittaa?

Viemäritohtori sukittaa omakotitalo, rivitalo, kerrostalo sekä teollisuuskiinteistöjen viemärilinjoja.

Mitä putkimateriaalia pystyy sukittamaan?

Viemäritohtori sukittaa valurauta, betoni sekä muoviviemäreitä.

Kuinka laajalla alueella viemäritohtori työskentelee?

Toiminta-alueemme kattaa lähes koko Suomen alueen. Kiinteät toimipisteet sijaitsee Jyväskylässä, Helsingissa sekä Tampereella.

Muut

Miten pääsen eroon sokeritoukista?

Sokeritoukka on piinaava eläin. Yksi kerrallaan tappamalla niistä ei eroon pääse. Meillä on tarjolla sokeritoukkamyrkkyä, jolla ongelmasta voi koittaa päästä eroon omin voimin. Jos ei se tehoa – tilaa viemärin desinfiointi.

Viemärini ovat tukossa. Miten saan ne auki?

Tukketuneisiin viemäreihin löydät tarkat ohjeet sivustojemme osasta ”Mikä hätänä?”.

Lyhyesti sanottuna: poista mekaaninen aines vesilukoista ja hajulukoista, käytä Viemäritohtorin AVAX viemärinavausainetta ja jos ei nekään auta, on parempi huuhdella viemäri auki painehuuhtelulla.