Yleiset

Markkinoilla pyörii kaikenlaisia myyntimiehiä ja tyrkyttäjiä. Kannattaa aina varmistua, että viemäreiden kuvaajalla tai kuntokartoittajalla on siihen riittävä osaaminen.

Viemärisukituksen hinta on aina kohdekohtaista. Voidaan kuitenkin yleisellä tasolla sanoa, että omakotitalon viemärisukitus maksaa noin 8000-18000€.

Oikea viemäriasiantuntija pystyy näyttämään sinulle viemärien kuvauksen yhteydessä kameran näytöltä ongelmakohdat ja erilaiset ratkaisuvaihtoehdot. Usein myyjät tarjoavat suoraan viemärinsukitusta, mutta vaihtoehtoina voi olla hyvin myös painehuuhtelu tai jopa koko viemäriverkon vaihtaminen.

Viemärin sukitus tehdään kokonaan talon rakenteita rikkomatta. Puolestaan perinteinen viemäriremontti tehdään aukaisemalla viemärilinjat näkyviin ja laittamalla tilalle uudet putket. Perinteinen viemäriremontti on noin puolet sukitusta kalliimpi.

Viemärin sukituksen aikana voit jatkaa asunnossasi lähes normaalia elämää.

WC:tä ei voi käyttää, mutta tuomme käyttöösi kuivakäymälän. Tiskiallasta voi käyttää, kun altaaseen laittaa remontin ajaksi vadin. Peseytymisen asiakkaamme hoitavat usein yhteistyökumppaniemme kylpylöissä ja uimahalleissa.

Viemäreiden sukitus kestää noin 4 päivää Viemäritohtorin tekemänä. Voit tämän ajan asua asunnossasi ja elellä likimain normaalia elämää.

Viemäreiden sukitus. Sukitus on pinnoitusta varmempi vaihtoehto, jolla saadaan viemäriin yhtenäinen linja ilman saumakohtia. Myös putki on sukittamalla yhtä paksu joka paikasta ja viemäristä tulee saman paksuinen normaali muoviviemärin seinämän kanssa.

Pinnoitus on lähinnä ensiapua putkistolle, koska niiden kestoikä on noin 10 vuotta. Sukitus puolestaan kestää viemärissä noin 50 vuotta.

Viemärin sukituksen hinta per neliö on vaikea laskea omakotitaloon. Kerrostaloissa sukituksen neliöhinnat ovat noin 150€/m2. Omakotitalojen sukituksissa merkitsevämpää hinnalle on viemärilinjojen pituus sekä haarojen määrä.

Perinteisesti viemäriremontti tehdään pihasta kaivinkoneella kaivamalla viemäri näkyville ja sisällä timanttilaikalla noin metrin roilon tekemällä viemäreiden ympäriltä. Tällöin wc, keittiö, pesuhuone ja sauna avataan lattioiltaan. 60-70 -luvun taloissa viemärit kulkevat suhteellisen syvällä laatassa, joka tuo haasteita perinteisellä toimintatavalla viemäriremonttia tehdessä. Tällä tavalla tehtynä myös kustannukset ovat noin 50% suuremmat kuin sukitustekniikalla tehtynä.

Sen vuoksi me Viemäritohtorilla teemme ensisijaisesti omakotitalon viemäriremontin sukitustekniikalla.

Viemärin sukitus on turvallinen. Aineet, joita siinä käytetään, kovettumisellaan muodostuvat muoviputkeksi eikä ne aiheuta minkäänlaisia terveysriskejä asukkaille.

Tärkein asia on, että työ on suunniteltu hyvin. Tekijän täytyy selvittää missä on viemäreiden haarakohdat ja miten linjat on aikanaan vedetty.

Käytämme viemärin sukituksessa 4-5,5mm vahvaa huopasukkaa, joka epoksoidaan sitten paikalleen.

Viemärihaarat tehdään uittamalla haarakohtaan viemäriyhdekappale, joka epoksoidaan. Näin viemäriyhteestäkin tulee saumaton.

Silloin kun viemärit ovat vielä siinä kunnossa, että ne pystytään sukittamaan, on se järkevämpi vaihtoehto.

Jos valurautaputki on pehmentynyt ja sortunut paikalleen, on viemärinsukitus mahdotonta. Tällöin ei tule kyseeseen kuin perinteinen viemäriremontti, jossa lattiat aukaistaan. Sen vuoksi on tärkeää ennakoida ja sukittaa viemärit ennen kuin ne ovat sortuneet.

Ei ole. Ellei ole kiinteistöä tarkoitus saneerata laajemmin. Jos laatta on jo kostea ja talossa on kosteusvaurio, niin kokonaisen remontin yhteydessä perinteinen viemäriremontti voi olla järkevää.

Sukitusremontin hyötyinä on nopea remontointiaika (alle viikko) ja se ei aiheuta asiakkaille suurta vaivaa remontin aikana. Tuomme remontin ajaksi kuivakäymälän käyttöön. Peseminen ei onnistu, mutta usein asiakkaamme käyvät yhteistyökumppaniemme uimahalleissa tai kylpylöissä peseytymässä.

Viemärin sukittajan pätevyyden selvittäminen on haastava tehtävä. Kannattaa kysyä, että onko asentajalla kokemusta sukittamisesta tai viemäriremonteista. Asentajan pitäisi kyllä tuntea viemäreihin liittyvä tekniikka hyvin.

Viemärinsukitus sopii taloihin, joissa on muoviviemärit, betoniviemärit tai valurautaviemärit. Eli viemärin sukitus sopii kaikenlaisiin kiinteistöihin.

VTT on tutkinut viemärinsukitusmenetelmää ja todennut, että oikein tehty viemärin sukitus kestää noin 50 vuotta.

Viemäritohtori sukittaa omakotitalo, rivitalo, kerrostalo sekä teollisuuskiinteistöjen viemärilinjoja.

Viemäritohtori sukittaa valurauta, betoni sekä muoviviemäreitä.

Toiminta-alueemme kattaa lähes koko Suomen alueen. Kiinteät toimipisteet sijaitsee Jyväskylässä, Helsingissa sekä Tampereella.

Muut

Sokeritoukka on piinaava eläin. Yksi kerrallaan tappamalla niistä ei eroon pääse. Meillä on tarjolla sokeritoukkamyrkkyä, jolla ongelmasta voi koittaa päästä eroon omin voimin. Jos ei se tehoa – tilaa viemärin desinfiointi.

Tukketuneisiin viemäreihin löydät tarkat ohjeet sivustojemme osasta ”Mikä hätänä?”.

Lyhyesti sanottuna: poista mekaaninen aines vesilukoista ja hajulukoista, käytä Viemäritohtorin AVAX viemärinavausainetta ja jos ei nekään auta, on parempi huuhdella viemäri auki painehuuhtelulla.

Soita tohtorille
010 524 8020
Sähköposti
info@viemaritohtori.fi