Vanhat viemärit

Jokainen tietää miltä viemäri haisee: Pahalta. Se voi johtua joko tukkeumasta tai kuivuneesta viemäristä. Mikäli haistat viemärin hajua wc:ssä, kylpyhuoneessa tai keittiössä, on syytä korjata ongelma pikapuolin.

Talossa vanhat viemärit? Toimivatko ne oikein? Jos talossasi on valurautaiset viemärit, kannattaa ne ehdottomasti tarkistaa – niiden käyttöikä on yleensä 30-40 vuotta ja ne syöpyvät ja tukkeutuvat helposti. Myös vanhemmat muoviset viemäriputket voivat olla vakava riski talosi kunnolle. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos viemärit ovat yli 30 vuotta vanhat ja niitä ei ole tarkastettu lähivuosina, on ne syytä kuvata ja varmistua kunnosta.

Viemäritohtorin ratkaisuehdotus

1. Viemärin kuvaus

Viemäreiden kuvauksella varmistutaan viemäreiden kunnosta. Tarkoituksena on nähdä talosi viemäreiden riskikohtien kunto. Tällaisia riskikohtia ovat esimerkiksi viemäreiden yhdyskohdat ja pitkät vaakaviemäröinnit. Mikäli kuvauksessa todetaan viemäreiden olevan kunnossa, ei ole syytä tehdä jatkotoimenpiteitä. Jos viemärit ovat tukossa, suosittelemme painehuuhtelua. Mikäli ne ovat käyttöikänsä päässä, täytyy ne korjata sukittamalla tai vaihtamalla ne kokonaan. Tilaa kuvaus tästä

2. Mahdollinen viemärinsukitus

Jos viemäreiden kuntokartoituksessa eli viemäreiden kuvauksessa havaitaan, että viemärit ovat käyttöikänsä päässä, teemme yleensä viemäreiden sukituksen. Omakotiltalon viemäreiden sukitus on helpoin ja rakenteita rikkomaton tapa tehdä täysi viemäriremontti. Myös vakuutusyhtiöt huomioivat sukituksen vakuutuksissaan. Koko viemäreiden sukitus tehdään yhden viikon aikana, joten haittaa asumiselle ei tule pitkäksi aikaa. Tilaa viemäreiden sukitus tästä.

3. Viemäreiden painehuuhtelu

Jos viemäreiden kuvauksessa todetaan viemärit käyttökuntoisiksi, mutta tukkoisiksi, kannattaa viemäreihin suorittaa painehuuhtelu. Korkeapainehuuhtelun avulla viemärin tukkeumat liitoskohdista ja pitkistä vaakavedoista saadaan puhdistettua ja viemärit jälleen vetäviksi. Tilaa viemäreiden painehuuhtelu tästä.

Viemärin
kuvaus

Viemärikuvaus on luotettavin tapa kartoittaa viemäreiden kunto ja ennaltaehkäistä mahdollinen viemäriputken rikkoutuminen.

Viemärin
avaus

Tukkeutunut viemäri on parasta aukaista korkeapainehuuhtelulla. Viemäritohtori puhdistaa viemärisi ammattilaisten kalustolla ja otteilla.

Viemärin
sukitus

Viemärintohtorin tekemä viemärinsukitus remontti tehdään ilman purkutöitä. Menetelmä on ollut käytössä kerrostaloissa yli 20 vuotta.

Viemärin
desinfiointi

Viemärin desinfiointi on paras tapa puhdistaa viemärit bakteerikasvustosta ja se on ratkaisu muun muassa sokeritoukka-ongelmaan.

Kysy tarjous viemärinhuoltojärjestelmästä