Viemärinsukitus

Viemärintohtorin tekemä viemärinsukitus remontti tehdään ilman purkutöitä. Viemärinsukitus menetelmä on ollut käytössä kerrostaloissa yli 20 vuotta. Nykyaikainen viemärinsukitus menetelmä on helppo ja huoleton vaihtoehto myös omakotitaloihin. Viemärinsukitus menetelmässä vanhan putken sisään asennetaan uusi itsestään kantava epoksimuoviputki. Viemärinsukitus menetelmällä tehty viemäriremontti antaa yli 40 vuoden käyttöiän viemäriverkostolle.

Viemäritohtorin tekemä viemärinsukitus remontti on ohi jopa 4 päivässä. Koko remontin ajan kodissa pystyy asumaan eikä tarvitse muuttaa evakkoon. Kotisi rakenteita ei tarvitse rikkoa eikä pihaan tarvitse tilata kaivuria. Nykyaikaisen viemärinsukitus remontin hinta on puolet edullisempi kuin perinteisesti tehty viemäriremontti. Viemäritohtoreiden asentajilla on 10 vuoden kokemus viemärisaneeruksista.

Näin se tapahtuu

yksi
Viemärinhuolto /
puhdistus

Viemäriputkistot puhdistetaan huolellisesti. Kerrostumat, tukokset ja epäpuhtaudet poistetaan niin, että vanhan putken pinta tulee näkyviin.

kaksi
Viemärin
kuvaus

Videokuvauksessa paljastetaan viemärin mahdolliset hauraat kohdat, murtumat, reiät ja painaumat.

kolme
Viemärin
sukitus

Jokaiseen viemäriputkeen erikseen mitattu polyesterisukka käsitellään 2-komponenttiepoksilla ja asennetaan paineilmalla vanhan viemärin sisälle.

saumaton-viemarin-sukitus

VALURAUTAVIEMÄRI

Vanhan valurautaviemärin käyttöikä on tyypillisesti 30-40 vuotta. Vanha valurautaviemäri syöpyy ja tukkeutuu herkästi. Valurautaviemärissä tukkeumat nopeuttavat valurautaviemärin syöpymistä mikä voi johtaa isompiin tai pienempiin vuotoihin, jolloin haitalliset viemärikaasut pääsevät huoneilmaan ja aiheuttavat pahimmassa tapauksessa suuria vesivahinkoja rakenteissa. Huonokuntoinen viemäri antaa myös hyvän kasvualustan haitallisille bakteereille joka vaikuttaa talon sisäilmaan aiheuttaen mm. pitkäaikaista sairastelua ja flunssaa.

Valurautaviemärin kestävyyteen vaikuttavat mm:
  1. Viemärin ikä
  2. Maan kosteus
  3. Jäteveden kemialliset tekijät, kuten: liuottimet, rasvat, vahvat pesuaineet
  4. Käyttöaste / mekaaninen rasitus -Viemärin karstoittuneisuus (ruoste)

MUOVIVIEMÄRI

Kiinteistöjen muoviviemärit alkoivat yleistyä 1970-luvun taitteessa ja se on yleistynyt laajasti käytetyksi viemärimateriaaliksi tähän päivään mennessä ja on olennainen osa Suomen rakennuskannan viemärimateriaaleista.

Vuosina 1965 – 1975 asennettiin jo monia muoviviemärilaatuja. Liima- ja muhviliitoksilla tehdyt vaalean harmaat muoviviemärit lasittuvat ja ovat erittäin hauraita, koska muovissa käytetyt pehmittimet ovat haihtuneet. Lasittunut putki saattaa rikkoutua hyvinkin pienestäkin mekaanisesta liikkeestä tai tärähdyksestä. Myös viemäreiden muhviliitoksissa käytetty tiivisterengas saattaa olla pinnoiltaan lohkeillut joka lisää vuodon riskiä.

Muovisen viemärin kestävyyteen vaikuttavat mm:
  1. Viemärin ikä
  2. Jäteveden kemialliset tekijät, kuten: liuottimet, rasvat, vahvat pesuaineet
  3. UV-säteilylle altistuminen
  4. Käyttöaste / mekaaninen rasitus
  5. Korkeat lämpötilat

Kysy tarjous viemärin sukituksesta