Viemäritohtori kunnostaa putket ennen kuin vesivahinko ennättää tehdä tuhojaan

Pitkään vakuutusalalla toiminut Pentti Karttunen on ennättänyt nähdä paljon erilaisia ja erikokoisia vesivahinkojen aiheuttamia tuhoja. Nyt Karttunen ei hoida tuhoja vakuutusten, vaan kartoitusten ja kunnostusten kautta, kun Keski-Suomen Viemärisukitus Oy laajentaa toimintaansa Savonlinnaan.

Tämän vuoden keväällä perustettu yritys käyttää aputoiminimenään nimeä Viemäritohtori.
— Keväällä perustamani yrityksen työmaana on estää vahinkojen syntymistä viemäreissä ja käyttövesijärjestelmissä ennakkoon. Tutkimme kuvaamalla putkiston kunnon, ja teemme suunnitelmia viemärien tai vesijohtojen kunnostuksesta.
— Kartoituksia tehdään usein myös kiinteistönmyyntiä suunniteltaessa, vaikkei putkien kunnosta olisi epäilyjäkään.

Toimipisteen avaaminen tuo Savonlinnaan uusia työpaikkoja. Karttunen on jo pitänyt Savonlinnassa rekrytointi-tilaisuuden työntekijöiden löytämiseksi. Toimipaikka avaa ovensa marraskuun 1. päivä Olavinkadulla.
— Savonlinnaan palkataan töihin aluksi viisi henkilöä. Tarvittaessa väkeä voidaan ottaa lisääkin. Tai sanotaan, että toivottavasti joudumme palkkaamaan työntekijöitä lisää Savonlinnaan myöhemmin.

Yrityksellä on toimipaikat ennestään Jyväskylässä ja Vantaalla. Savonlinnaan Pentti Karttunen laajentaa bisneksiään, koska hän uskoo täällä riittävän töitä johtuen kaupungin iäkkäästä rakennuskannasta.
— Ilman muuta tärkein syy tulla Savonlinnaan on siinä, että kaupungissa on paljon vanhaa, 1960- ja 70-luvun rakennuskantaa. Toisena syynä tietenkin on, ettei Savonlinnassa ole tämän alan, ”kivijalkatilasta” tarjottavaa palvelua.

Eemeli Huvi vastaa Viemäritohtorin Savonlinnan uuden toimipaikan Itä-Suomen myynnistä. Kuva: Timo Seppäläinen

http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/viemaritohtori-kunnostaa-putket-ennen-kuin-vesivahinko-ennattaa-tehda-tuhojaan